Продукт Commit Global. Дізнатися більше

Інформація з надійних джерел

Надійне джерело інформації, не підживлене панікою, може допомогти румунському населенню бути пильним щодо доступу, засвоюєння та розповсюдження сплесків новин, представлених у ЗМІ. Беріть інформацію лише з офіційних медіа-каналів і щоразу перевіряйте її.

Цей проект створюється безкоштовно волонтерами Code for Romania, незалежною неурядовою аполітичною організацією, в рамках Робочої групи Code for Romania та у партнерстві з урядом Румунії. Щоб отримати корисну інформацію українською, відвідайте dopomoha.ro.

Остання офіційна інформація

Poliția de Frontieră Română

Vizita reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi la Poliţia de Frontieră Română

Astăzi, 01.03.2022, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc o întâlnire între conducerea Poliţiei de Frontieră Române şi o delegaţie a reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, principalul organism internaţional care reprezintă drepturile refugiaţilor.
Поділитися на
Delegaţia UNHCR, condusă de directorul adjunct pentru Europa, doamna Anne Marie Deutschlander, a fost primită de către inspectorul general al PFR, domnul comisar şef de poliţie Ivaşcu Stefan Victor şi de şefii structurilor operative specializate în supravegherea şi controlul frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Întâlnirea de astăzi a vizat identificarea unor soluţii eficiente, în vederea gestionarii evenimentelor de la frontiera de nord, în mod special în eventualitatea apariţiei unui aflux masiv de persoane sosite din zona de conflict, astfel încât acestea să beneficieze de sprijin în derularea procedurilor la intrarea în ţară.

Inspectorul general al PFR i-a prezentat înaltului oficial măsurile dispuse până în prezent la graniţa cu Ucraina şi R Moldova, atât în punctele de trecere a frontierei, cât si la frontiera terestră şi fluvială. De asemenea a fost analizat fluxul de persoane şi capacitatea de procesare prin punctele de frontieră deschise,  precum şi  datele statistice privind  situaţia persoanelor sosite în ţara noastră. În cadrul întâlnirii, a fost prezentat modul cum se derulează verificările la intrarea în ţară, accesul la procedura de azil, respectiv solicitările de azil înregistrate la structurile Poliţiei de Frontieră.

În acelaşi timp, delegaţia UNHCR a apreciat reacția rapidă și corespunzătoare pe care autoritățile române au avut-o cu privire la persoanele care sosesc în Romania din zona de conflict si a manifestat disponibilitatea de a sprijini autorităţile române, astfel încât persoanele vulnerabile să beneficieze de asistenţă şi protecţie.
Поділитися на