O soluție Commit Global. Află mai multe

Informații din surse sigure

O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Informați-vă doar din canalele media oficiale și verificați informațiile de fiecare dată.

Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României. Pentru informații utile in limba ucraineană accesati dopomoha.ro.

Ultimele informații oficiale

Poliția de Frontieră Română

Vizita reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi la Poliţia de Frontieră Română

Astăzi, 01.03.2022, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc o întâlnire între conducerea Poliţiei de Frontieră Române şi o delegaţie a reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, principalul organism internaţional care reprezintă drepturile refugiaţilor.
Distribuie pe
Delegaţia UNHCR, condusă de directorul adjunct pentru Europa, doamna Anne Marie Deutschlander, a fost primită de către inspectorul general al PFR, domnul comisar şef de poliţie Ivaşcu Stefan Victor şi de şefii structurilor operative specializate în supravegherea şi controlul frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.
Întâlnirea de astăzi a vizat identificarea unor soluţii eficiente, în vederea gestionarii evenimentelor de la frontiera de nord, în mod special în eventualitatea apariţiei unui aflux masiv de persoane sosite din zona de conflict, astfel încât acestea să beneficieze de sprijin în derularea procedurilor la intrarea în ţară.
Inspectorul general al PFR i-a prezentat înaltului oficial măsurile dispuse până în prezent la graniţa cu Ucraina şi R Moldova, atât în punctele de trecere a frontierei, cât si la frontiera terestră şi fluvială. De asemenea a fost analizat fluxul de persoane şi capacitatea de procesare prin punctele de frontieră deschise,  precum şi  datele statistice privind  situaţia persoanelor sosite în ţara noastră. În cadrul întâlnirii, a fost prezentat modul cum se derulează verificările la intrarea în ţară, accesul la procedura de azil, respectiv solicitările de azil înregistrate la structurile Poliţiei de Frontieră.
În acelaşi timp, delegaţia UNHCR a apreciat reacția rapidă și corespunzătoare pe care autoritățile române au avut-o cu privire la persoanele care sosesc în Romania din zona de conflict si a manifestat disponibilitatea de a sprijini autorităţile române, astfel încât persoanele vulnerabile să beneficieze de asistenţă şi protecţie.
Distribuie pe