A Commit Global solution. Find out more

Information from reliable sources

A factual source of information, not fed by panic, can help the Romanian population to be cautious in the way it accesses, comprehends and distributes the bursts of news presented in the media. Get your information only from the official media channels and always verify it.

This project is implemented pro-bono by Code for Romania volunteers, an independent, politically non-affiliated and apolitical non-governmental organization, within the Code for Romania Task Force and in partnership with the Romanian Government. For useful information in Ukrainian, visit dopomoha.ro.

Latest official information

Ministerul Apărării Naționale

MApN sprijină activitatea HUB-ului logistic de la Suceava

Ministerul Apărării Naționale contribuie, cu personal și mijloace tehnice, la desfășurarea operațiunilor Centrului logistic de stocare și distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenței umanitare către Ucraina (HUB logistic), care și-a început activitatea la Suceava în cursul zilei de miercuri, 9 martie.
Poliția de Frontieră Română

Traficul la frontieră în data de 10 martie 2022

În data de 10.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 70.974 de persoane, dintre care 21.003 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 10,8 % faţă de ziua precedentă).
Ministerul Afacerilor Interne

Comunicat de presă

De la începerea conflictului din Ucraina, 3.572 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională. 
Poliția de Frontieră Română

Traficul la frontieră în data de 28 februarie 2022

În data de 28.02.2022, în intervalul de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 76.642 de persoane, dintre care 22.596 cetăţeni ucraineni (în scădere cu aproximativ 4% faţă de ziua precedentă).
Poliția de Frontieră Română

Traficul la frontieră în data de 01 martie 2022

În data de 01.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 71.364 de persoane, dintre care 23.862 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 5,6% faţă de ziua precedentă).
Poliția de Frontieră Română

Vizita reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi la Poliţia de Frontieră Română

Astăzi, 01.03.2022, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a avut loc o întâlnire între conducerea Poliţiei de Frontieră Române şi o delegaţie a reprezentanţilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, principalul organism internaţional care reprezintă drepturile refugiaţilor.
Ministerul Afacerilor Interne

Comunicat de presă

De la începerea conflictului din Ucraina, 772 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Acești cetățeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
Ministerul Sănătății

România donează sânge pentru Ucraina

Centrele de Transfuzie Sanguină din întreaga țară își stabilesc programul în timpul săptămânii până la ora 17.30. Vă așteptăm să donați sânge pentru militarii și cetățenii răniți în urma atacurilor Federației Ruse asupra Ucrainei. Printr-un gest simplu puteți ajuta la salvarea unei vieți!
Ministerul Afacerilor Interne

Comunicat de presă

În data de 28 februarie 2022, ca urmare a reuniunii extraordinare a Consiliului Justiție și Afaceri Interne din data de 27 februarie 2022, a avut loc vizita în România a comisarului european pentru Afaceri Interne, doamna Ylva Johansson.